Stuur ons een mail

info@trebbe.nl

Direct contact met Trebbe

088 259 00 00

Meer informatie over Trebbe?

trebbe.nl

In opdracht van

Nalatenschap in vertrouwde handen

Nalatenschap in vertrouwde handen

De locatie van de Koninklijke Machinefabriek Stork (KMS) aan het Industrieplein in Hengelo krijgt een nieuwe eigenaar. Ontwikkelende bouwer Trebbe koopt het terrein van KMS. Om dit besluit te formaliseren, ondertekenden Patric Jansen, directeur Koninklijke Machinefabriek Stork en Hein Trebbe jr., directeur bij Trebbe de koopovereenkomst. Met deze stap is de herontwikkeling van de KMS-locatie een belangrijke stap dichterbij.

Patric Jansen, directeur KMS: “Met de verplaatsing van de activiteiten van Stork naar de rand van de stad is op deze unieke centrale plek, waar C.T. Stork zijn activiteiten ooit is begonnen, ruimte gekomen voor een nieuwe ontwikkeling. Dit zal een positieve impuls geven aan deze mooie historische locatie en zijn omgeving en nieuwe kansen scheppen voor de mensen die hier in de toekomst willen wonen en werken.”

Hein Trebbe jr., directeur bij Trebbe is ontzettend trots op de overeenstemming over de aankoop van dit terrein. “Dit terrein kent een rijke historie en beschikt over bijzonder industrieel erfgoed. Wij zijn Koninklijke Machinefabriek Stork dankbaar voor het vertrouwen dat we krijgen. Dit nalatenschap is bij ons in vertrouwde handen. Wij gaan met respect voor de historie van dit terrein een mooie, fijne omgeving maken waar wonen, werken, recreëren en leren allemaal een plek krijgen.”

Een plek met een rijk verleden

Het KMS-complex Hengelo is gelegen aan het Industrieplein naast het NS-station. 150 jaar geleden is KMS op deze plek gestart met het werken aan machines. Een groot deel van het complex verkeert nog in oorspronkelijke staat en een deel van de gebouwen heeft een monumentale status. De afgelopen jaren hebben KMS, Trebbe en gemeente Hengelo samengewerkt aan een integrale visie voor het complex. De samenwerking heeft geleid tot een breed gedragen visie, waarbij behoud door ontwikkeling als uitgangspunt geldt voor het industrieel erfgoed. Deze wordt naar verwachting eind dit jaar vastgesteld.

KMS-locatie; een kansrijke aanvulling

De samenwerking aan de integrale visie met gemeente Hengelo heeft Trebbe volop vertrouwen gegeven om de locatie aan te kopen. Met de koopovereenkomst voor de KMS-locatie kan de volgende stap gezet worden in de herontwikkeling. Het doel is om het terrein, met respect voor de rijke historie, te ontwikkelen tot een bruisende en multifunctionele plek met een magische aantrekkingskracht op Hengelo en ver daarbuiten. In de herontwikkeling is ruimte voor nieuwe en inspirerende initiatieven voor wonen, werken, leren én ontmoeten.