Stuur ons een mail
Direct contact met Trebbe
Meer informatie over Trebbe?
Stuur ons een mail
Direct contact met Trebbe
Meer informatie over Trebbe?
Betaalbare, gezonde en duurzame huisvesting: het is één van de meest uitdagende maatschappelijke opgaves. Wij gaan daarin verder dan alleen een project ontwikkelen. Vanuit intensieve samenwerkingen van begin tot eind realiseren wij leefomgevingen waar mensen graag willen wonen en zijn.
Iedereen wil een thuis hebben. Een gezonde, duurzame en veilige plek voor jezelf, waar jij je thuis voelt. Er is niks belangrijker dan dat. Een plek waar je werkt, zorgt, leert, ontmoet, tot rust komt. Waar je de dag van je af mag laten glijden, kunt lachen, huilen, je verder kunt ontwikkelen, jezelf kunt zijn. Een plek waar je lééft. Gezondheid is daarin een belangrijke pijler en je meest kostbare bezit.
Samen met opdrachtgevers, bouwpartners, huurders van Nijestee en bewoners hebben wij een grote invloed op hoe de samenleving van morgen eruitziet. Dat is een prachtige opgave, maar ook een flinke verantwoordelijkheid om te dragen. Daar gaan we dan ook zorgvuldig mee om.
“Ons doel: bijdragen aan de ongedeelde stad Groningen, waarin iedereen wordt uitgenodigd om volwaardig mee te doen”
Wij ontwikkelen, bouwen en beheren duurzame, gezonde leefomgevingen. Dat doen we met aandacht voor de aarde, de maatschappij, de mens en continuïteit. Samen bouwen wij zo aan geluk. Bewoners en huurders hebben daarin een belangrijke stem, zij weten zelf immers het best wat hen gelukkig en tevreden maakt. Bijdragen aan de ongedeelde stad, waarin iedereen die dat wil kan meedoen, kan daarom alleen door goed naar hen te luisteren.
Goed luisteren betekent voor ons allereerst: aandachtig en actief waarnemen om zo informatie te krijgen en/of te begrijpen wat huurders, bewoners en inwoners echt bedoelen en wensen. Maar ook: vragen stellen om verduidelijking te krijgen, de ander de gelegenheid geven om zich uit te drukken, je mening en oordeel uitstellen, empathie tonen en je kwetsbaar durven opstellen. Dit alles vraagt om oprechte interesse in de ander.
We zijn ons ervan bewust dat luisteren een essentieel onderdeel is van goede communicatie. Het helpt bij het opbouwen van sterke relaties en begrip tussen mensen en daarmee het creëren van draagvlak. We weten ook dat echt luisteren niet zo makkelijk is als het klinkt en we hierin altijd blijven leren.
Voor Trebbe is de monumentale buurt van de toekomst een buurt waar het goed wonen is. Die als veilig, gezond en aangenaam wordt beschouwd en waar een gevoel van gemeenschap heerst. Een leefbare, duurzame, groene buurt met voorzieningen en waarin plaatsen van historische en architectonische waarde gecombineerd worden.
Wij willen de ‘monumentale buurt van de toekomst’ maken. Door nú de juiste keuzes te maken kunnen we samen bouwen aan buurten die een grote aantrekkingskracht op mensen hebben en waarin zij tot in lengte van jaren graag willen wonen. De monumentale buurt van de toekomst is een samensmelting van de volgende elementen:
Tevreden bewoners | Onderzoeken vanuit huurdersparticipatie wanneer een bewoner/groep tevreden is |
Gezonde bewoners | Een woning die bijdraagt aan de gezondheid |
Veilige omgeving | Een buurt waar sociale controle de norm is |
(T)Huis | Persoonlijke voorkeuren en levensstijlen. Architectonische waarde, leefbaarheid, groen, voorzieningen en gemeenschapszin |
Betaalbaarheid | Betaalbare woonlasten |
Milieu | Een duurzame, groene leefomgeving die bijdraagt aan het welzijn van de bewoners |
We bouwen samen aan geluk door onszelf steeds af te vragen of we de juiste dingen doen. Als toetsstenen daarvoor gebruiken we de vier pijlers van ons meervoudig waardemodel: aandacht voor de aarde, de maatschappij, de mens en de continuïteit.
Inzetten van het meervoudig waardemodel levert geen panklare trajecten op. Het vereist flexibiliteit in de uitvoering. Samen zoeken we voor ieder vraagstuk en iedere doelgroep naar de best passende oplossing. Daarbij gaan we ook met huurders en bewoners in gesprek over de vraag hoe zij zelf kunnen bijdragen.
Door steeds aan kleine knoppen te draaien en te toetsen of iets een positieve impact heeft, blijven we op ieder moment werken aan het succes en het geluk van de ander. En blijven we nieuwsgierig en openstaan voor verbetering. Het is een vorm van experimenteel leren.
Voorbeelden van lopende en afgeronde trajecten en vertrekpunten, die blijvend bijdragen aan huurders- en bewonerstevredenheid, zijn:
Trajecten
Vertrekpunten voor bouwen aan geluk
Uitgangspunten voor samen bouwen
We werken samen aan harmonieuze, gebalanceerde ontwerpen voor de buurten, wijken en woningen die wij ontwikkelen en bouwen. Daarbij hebben we aandacht voor de duurzaamheid en betaalbaarheid van het gebouw. Ook stellen we de vraag of en hoe dit project bijdraagt aan de maatschappij en het individu.