Stuur ons een mail

info@trebbe.nl

Direct contact met Trebbe

088 259 00 00

Meer informatie over Trebbe?

trebbe.nl

In opdracht van

Concreet: verbeteren van de betaalbaarheid voor bewoners


Nieuwe bewoners moeten vaak aardig wat kosten maken om hun nieuwe woning tot een thuis te maken. Dat moet en kan anders.


In onderstaande tabel vind je concrete voorstellen om de betaalbaarheid van wonen te verbeteren. Ons uitgangspunt is hierin de zelfregie van bewoners: zij nemen de beslissingen.

ZodanVoordeel voor bewoners
1Raamdecoratie: dagmaat van onze kozijnen is geschikt voor standaardafmetingen raamdecoratie, zoals een rolgordijn van IKEA.
Glas tot aan de grond alleen bij woonkamers en niet bij slaapkamers.
Balkonhekken die qua privacy al deels dicht zijn (voorkomt individuele ‘oplossingen’).
We voorkomen dat bewoners zich genoodzaakt voelen om creatieve/dure oplossingen te zoeken. Standaard-raamdecoratie bijvoorbeeld is breed verkrijgbaar en goedkoper in aanschaf dan maatwerk raamdecoratie.
2Woningplattegrond met economische indeling; onze concepten houden rekening met de Woonstandaard van NCB en Aedes; de indeling en maatvoering van de woning dragen bij aan de mogelijkheid van bewoners om te kiezen voor standaardoplossingen.Standaardmeubels passen op een logische plek in de woning. Minder kosten om de woning tot een thuis te maken.
3Geheel/gedeeltelijk woonklaar opleveren:
1. Wanden sausklaar/gesaust
2. Vloer vlak/geëgaliseerd/gelegd
3. Afgewerkt met plinten
4. Ledlamp aan plafond
5. Buitenverlichting balkon gemonteerd
6. Witgoedpakket, wasemkap in keuken
7. Pannenset bij inductiefornuis
8. Zonwering buitenzijde Z, W en O (indien aansluiting op stadsverwarming)
9. Schoonloopmat bij voordeur
10. Stalen opbergkast in de berging
Minder kosten om de woning tot een thuis te maken. Voor Nijestee is de afweging om e.e.a. wel/niet tot het gehuurde te laten behoren. Lamp aan het plafond zorgt ervoor dat bewoners kunnen doorklussen als het buiten donker wordt. Trebbe kan aantrekkelijke inkoopafspraken maken met lokale leveranciers. We hebben hier al ervaring mee in koopwoningen (zit in ons eigen woonbelevingscentrum LIV) en in woningen voor beleggers.
4Lagere energierekening door installatiekennis; goed uitleggen hoe de nieuwe woning optimaal gebruikt moet worden voor een zo laag mogelijk energieverbruik. Met een heldere logica. Wij passen sensorgestuurde, ‘foolproof’ ventilatie toe. Bij oplevering en na één stookseizoen nogmaals langsgaan, controleren en uitleggen (energiecoach, apps). Duidelijke informatieboekjes en filmpjes via QR-codes in meterkast en op installatie-onderdelen hoe de woning ‘werkt’.Bewoners hebben kennis over en inzicht in de rol van installaties in hun woning. Hierdoor verbruiken ze minder energie, wat hun maandlasten verlaagt. QR-codes maken mogelijk dat ook opvolgende bewoners kunnen profiteren van die kennis.
5Helpende handen; Trebbe stelt een handyman beschikbaar die helpt met bepaalde klusjes zoals het ophangen van een kastje, het sausen van een wand, het leggen van een vloertje.Bewoners voelen zich geholpen en het voorkomt bijvoorbeeld het moeten aanschaffen van duur gereedschap. Inzet van handige bewoners uit Selwerd is uiteraard het onderzoeken waard.
6Verhuisaanhangwagen en verhuisdozen; Trebbe stelt een verhuisaanhangwagen met huif en 40 verhuisdozen per adres beschikbaar waarmee bewoners kunnen verhuizen naar hun nieuwe woning.Dit voorkomt dat de bewoner wordt geconfronteerd met huurkosten van een aanhanger en met kosten voor de aanschaf van verhuisdozen.

Kansen & Risico’s

Ga door naar het volgende onderdeel

Onze ideeën