Stuur ons een mail

info@trebbe.nl

Direct contact met Trebbe

088 259 00 00

Meer informatie over Trebbe?

trebbe.nl

In opdracht van

Hulpmiddelen bij het samenwerken

Wij gaan op reis en nemen mee…


“Ik ben er misschien nog niet, maar ik ben er dichterbij dan ik gisteren was.”

José N. Harris

Van versplinterd, ‘ieder zijn eigen stukje’ naar gedeelde eindverantwoordelijkheid: dat is een beweging met grote impact op de manier van samenwerken. Welke hulpmiddelen kunnen we inzetten om dit voor elkaar te krijgen? Wanneer je simpelweg een aantal mensen bij elkaar zet, heb je een groep, maar zeker nog geen geolied samenwerkend team. Daar is meer voor nodig. Naast inzichten, opgedaan in jarenlange ervaring, maken we ook gebruik van beproefde tools en modellen.

Ervaring

In de meer dan 110 jaar van ons bestaan hebben we een stevig fundament opgebouwd van ervaring met samenwerken. We weten uit eigen ervaring dat er binnen elke samenwerking kansen en risico’s ontstaan. Deze kansen en risico’s inventariseren en evalueren we ieder half jaar via de RISMAN-methode. Een greep uit de belangrijkste lessen en inzichten hebben we gehaald uit:

Voor ‘Het moet anders’ hebben wij met deze methodiek een eerste screening uitgevoerd, waarbij we de kansen en risico’s hebben gekwantificeerd, gekwalificeerd en voorzien van beheersmaatregelen.

Binnen onze samenwerking zorgt Team ‘Het Moet Anders’ (makers, verbinders en koersbepalers) voor een periodieke herhaling hiervan.

Inmiddels zijn we al meer dan 10 jaar co-maker bij Trebbe. De samenwerking is altijd op basis van wederzijds respect en daardoor erg plezierig én succesvol. De kwaliteit staat altijd voorop en die instelling past goed bij Trebbe en Timboco. Samen mooie dingen maken, daar worden we blij van.
Rick van Houten, directeur-eigenaar Timboco
Mijn belangrijkste inzicht vanuit de Grunobuurt is dat we veel voordelen ondervinden van het samenwerken uit een vast team; we kennen elkaar goed en weten wat we van elkaar mogen verwachten.
Jonatan Polman, werkvoorbereider Trebbe
Trebbe is een nuchtere bouwpartner die innovatie en creativiteit, maar vooral realisatie hoog in het vaandel heeft staan. Verder prettig en duidelijk reflecteert op de onderlinge samenwerking, kan meebewegen met de omgeving in staat is om tegengas te geven, maar het belang van de klant niet uit het oog verlies, en ook de graag de volkshuisvesting wil dienen.
Trees van Haarst, directeur-bestuurder Veenvesters
Ik ben derde generatie Van der Sluis in het bedrijf, Hein Trebbe jr. vierde generatie, ik weet niet beter dan dat Van der Sluis en Trebbe al ons hele leven met elkaar samenwerken. Dit is met het co-makership twaalf jaar geleden geformaliseerd. Als bedrijven passen we goed bij elkaar, twee familiebedrijven met complementaire waarden, daardoor passen ook de mensen goed bij elkaar. De afgelopen jaren hebben we heel hard gewerkt aan continue optimalisatie van proces en product, maar het mooiste resultaat vind ik dat we nog meer vertrouwen in elkaar hebben gekregen.
René van der Sluis, directeur Van der Sluis
Door werken vanuit één vast team, kennen we elkaar beter en weten we beter wat we van elkaar verwachten.
Alwin de Vos, timmerman
Trebbe is een betrouwbare, toegankelijke partner die de kwaliteiten en mogelijkheden van haar ketenpartners optimaal benut. No-nonsense communicatie, op basis van gelijkwaardigheid om te werken aan ons gemeenschappelijk doel; het bouwen van betaalbare en kwalitatief goede woningen.
Rianne Knook, directeur Spaansen

Tools en hulpmiddelen

Een overzicht van de door ons gebruikte en in te zetten tools, vind je hieronder.

Het hulpmiddel voor inzicht in dynamieken binnen samenwerkingen:

De hulpmiddelen voor inzage in gedrag en gedragsverandering:

Concreet

Onze inspiratie